Kondensopsamling

Vacdt Kondens Plus+

Vacdt Kondens Plus+ består af en vakuumenhed der kan håndtere de fleste typer spildevand, såsom kondensvand, spildevand fra toiletter og håndvaske.
Herudover består anlægget af separate vakuumenheder for fjernelse af spildevandet, i form af toiletter og kondensbufferpakker. Det hele samles med rørføring, oftest under loftet, men det er også muligt at lave afløbstræk i gulve og vægge.

Vakuumopsamlingsenhed til Vacdt Kondens Plus+

Vacdt Kondens Plus+ består af den bedste vakuumopsamlingsenhed til formålet. Med Evac N° 10 HQE vakuumopsamlingsenhed opsuges spildevandet af vakuumtanken og passerer dermed ikke gennem vakuumpumperne. Dette beskytter pumperne mod tilstopning eller beskadigelse af fremmedlegemer som følge af vandalisme eller misbrug af vakuumtoiletterne. Enheden består af en 1.100 liters galvaniseret opsamlingstank, to vakuumpumper, en eller to udladningspumper, et kontrolpanel, forbindelser til PVC (PN16) netværksrør og to indløbsforbindelser for den indgående strømning. Arealkrav til denne vakuumpumpe er ca. 3x4 meter, inkl. serviceareal og en loftshøjde på 2,5 meter. Selve enheden måler ca. 1,4 x 2 meter og ca. 2 meter i højden.

Se mere om Evac N° 10 HQE – Tryk her

Toiletter til Vacdt Kondens Plus+

Evac Optima 5 vakuum toilettet er særdeles økonomiske, idet det typisk forbruger 60 procent mindre vand pr. skyl, sammenlignet med traditionelle moderne lavtskyllende toiletter - Kun 1,2 liter pr. skyl med et vakuumtoilet fra Evac og så fjerner toilettet også minimum 60 liter luft samtidig med at skyllet gennemføres. Læs mere om Evac Optima 5 under produkter i menuen.

Kondensbufferpakker til Vacdt Kondens Plus+

Kondensbufferpakkerne består af en bufferbox, en styring og en vakuumudladningsventil. Alle Evac komponenter kræver ingen elektriske forbindelser, da ventilerne automatisk aktiveres af det vakuumtryk der opretholdes i hele systemet. Kondensvand kommer ind i bufferboxen, der fungerer som et midlertidigt opsamlingssted for vandet. Når kondensvand akkumuleres i bufferboksen, sendes et pneumatisk signal til styringen. Styringen åbner vakuumudladningsventilen og kondensvandet transporteres mod opsamlingsenheden.

Se mere om Evac BufferBox – Tryk her

Fordele ved et Vacdt Kondensopsamlingsanlæg

  • Mindre behov for detaljeret planlægning i byggefasen
  • Nedsat installationstid og intet støv i butikken fra bearbejdning af betongulve
  • Én stor gulvflade i hele lokalet, uden nogen former for installationer i gulvet
  • Øget fleksibilitet ved efterfølgende ændringer og ombygninger
  • Minimering af kundeforstyrrelser i forbindelse med ændringer
  • Eliminering af risiko for lugt og skadedyrsadgang via skjulte afløb
  • Små installationer med benyttelse af 32 mm og 50 mm rør under loftet
  • Anlægget består af de bedste dele fra Evac - Markedets absolut førende producent

Læs meget mere om fordelene ved Vacdt Kondensopsamlingsanlæg under menupunktet Supermarked.

Valg af anlæg efter behov

Vacdt Kondens Plus+ anbefales, såfremt der skal kobles toiletter på anlægget eller man ønsker denne mulighed i fremtiden. Skal der anlægget kun håndtere kondensvand kan en billigere løsning anbefales i form af Vacdt Kondens MiniVac.

 

Vacdt Kondens MiniVac

Vacdt Kondens MiniVac fungerer stort set på samme måde som Vacdt Kondens Plus+, den ene forskel er at vakuumopsamlingsenheden er designet helt specielt til kondensopsamling i supermarkeder og derfor ikke kan håndtere spildevand fra andre kilder end kondens. Den anden forskel er vakuumpumpeteknologien i MiniVac kræver vandforsyning til køling af vakuumpumperne. Løsningen er kvalitets- og i driftssikkerhed fuldt på højde med Vacdt Kondens Plus+, men er billigere i indkøb på grund af den mindre kapacitet og et lavere behov for overfladebehandling af den indvendige del af opsamlingstanken.

 

Vakuumopsamlingsenhed til Vacdt Kondens MiniVac

Vacdt Kondens MiniVac består af den perfekte vakuumopsamlingsenhed til formålet hvor der kun skal opsamles kondensvand og ikke andet – Enheden er specielt designet til netop dette formål og er derfor et mere økonomisk fordelagtigt valg, når toiletter eller andet spildevand ikke skal indgå i installationen. Evac MiniVac 2 leveres med en 500 liters epoxybelagt opbevaringstank. Arealkrav til denne vakuumpumpe er ca. 2,5x3 meter, inkl. serviceareal og en loftshøjde på 2,5 meter. Selve enheden måler ca. 1,2 x 1,6 meter og ca. 1,7 meter i højden.

Se mere om Evac MiniVac – Tryk her

Vakuumopsamling med Evac Online vakuumpumpe

Hos Vacdt anbefaler vi anlæg med buffertank som der findes i Vacdt Kondens Plus+ og Vacdt Kondens MiniVac. Der kan også tilbydes en onlineløsning hvor vakuumpumperne trækker vakuum direkte i rørene, uden en buffertank. Teknologien leveres i høj kvalitet, men driftssikkerheden er dog lidt lavere en i et anlæg med buffertank. Til gengæld er installationen mindre pladskrævende, idet den blot kræver ca. 2 x 2 meter inkl. serviceareal. Prismæssigt ligger en onlineløsning nogenlunde i samme leje som Vacdt Kondens MiniVac.

Kontakt os hvis I har ønske om en onlineløsning, så finder vi en løsning der passer jer.

Læs meget mere om fordelene ved Vacdt Kondensopsamlingsanlæg under menupunktet Supermarked.